Ανακοινώσεις

Δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Σε μία πολύ σημαντική δωρεά προχωρεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στους δημότες με κινητικά προβλήματα, καθώς μοιράζει δωρεάν ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια.

Στόχος της δωρεάς είναι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διασφάλιση της ευκολότερης μετακίνησής τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτη φάση ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σχεδιάζει να παραδώσει έως τον Δεκέμβριο του 2017 δώδεκα αναπηρικά αμαξίδια, ενώ τουλάχιστον είκοσι θα δίνονται τα επόμενα χρόνια. Ο δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριξε πως το ενδιαφέρον των δημοτών είναι μεγάλο.

«Ηδη έχουμε δεκαπέντε αιτήσεις από ενδιαφερόμενους δημότες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στη χώρα η προσπάθεια αυτή. Θέλουμε δοκιμαστικά να παραδώσουμε δωρεάν έως το τέλος του 2017 δώδεκα αναπηρικά αμαξίδια και τουλάχιστον άλλα είκοσι θα δίνουμε κάθε χρονιά», είπε ο κ. Σούλας.

Η δωρεάν παραχώρηση των αναπηρικών αμαξιδίων θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους δημότες που επιθυμούν να τους χορηγηθεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι αιτήσεις των ωφελουμένων θα υποβάλλονται έως τις 31 Οκτωβρίου στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στην οδό Μαβίλη & Πυθαγόρα.

Πηγή: thessnews.gr

About the author

Relative Posts